Velkommen til Kryds.dk – din førende portal for krydsord og ordleg! I denne artikel har vi samlet 71 potentielle løsningsforslag til ledetråden Bagværk. Uanset om du er rutineret krydsordsløser eller ny på feltet, vil du her finde masser af inspiration og friske idéer til dine gåder.
Bagværk er et klassisk tema i krydsord – fra søde kager over sprøde småkager til fyldige brødtyper. Ordet kan både optræde som konkret bageri-specialitet og som del af sammensætninger, hvilket gør det både alsidigt og populært. Derfor er “bagværk” et af de ord, der gang på gang dukker op i aviser, magasiner og online-krydsord.
Hos Kryds.dk ønsker vi ikke blot at give dig et svar, men også at udvide dit ordforråd. Til hvert af de 71 løsningsforslag har vi derfor udarbejdet en kort beskrivelse og baggrundsinformation. På den måde kan du blive klogere på hvert ords betydning, historie og anvendelse – og få endnu mere ud af dine krydsordsstunder.
God fornøjelse med løsningen – og husk, at krydsord handler ligeså meget om ordforråd og læring som om at sætte de rigtige bogstaver sammen. Vi håber, du får glæde af vores udførlige ordforklaringer og spændende idéer til alt fra snobrød til smørdejssnurrer.
Bagværk Krydsord på 3 bogstaver
Et enkelt ord med 3 bogstaver er velegnet til ledetråden 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Dej | Basisbestanddel i alt bagværk, lavet af mel, vand, gær og andre ingredienser. Dejstyper omfatter gærdej, mørdej, wienerdej og filodej. |
Bagværk Krydsord på 4 bogstaver
Et enkelt ord med 4 bogstaver er velegnet til ledetråden 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Brød | Grundlæggende bagværk fremstillet af mel, vand og gær. Brød findes i mange varianter fra lyst til mørkt, bruges til måltider, sandwich og som følge til supper og pålæg. |
Bagværk Krydsord 5 bogstaver
Her er 5 gode bud på ord med 5 bogstaver til 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Bagel | Kogt og bagefter bagt ringformet brød med sej krumme. Spises med flødeost, laks eller som sandwich om morgenen. |
Donut | Friturestegt eller bagt ringformet kage med glasur eller drys. Populær i amerikansk stil, findes i mange variationer i danske baghuse. |
Pirog | Finsk, fyldt bagværk med kål, ris eller kartoffel i rug- eller hvededej. Bages fladt eller i dyb pirogform. |
Snegl | Formbetegnelse for rund wienerbrødssnegl, kan indeholde kanel eller remonce. ‘Snegl’ peger også på det lille bløddyr, populært ordspil i krydsord. |
Tærte | Bagværk med sprød mørdejsskål fyldt med sødt eller salt indhold som frugt, creme, spinat eller seler. Kan serveres som dessert eller hovedret. |
Bagværk Krydsord på 6 bogstaver
Følgende 9 ord med 6 bogstaver kan bruges i dit krydsord med 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Boller | Små, runde brød bagt på hvedemel og gær. Kan være søde (med rosiner) eller neutrale, serveres til morgenmad, brunch eller som burgerboller. |
Cookie | Engelsk ord for småkage, ofte blød med chokoladestykker. Brugt i dansk dagligsprog og krydsord, men også kendt som computer-cookie i it-sammenhæng. |
Gærdej | Elastisk dej hævet med gær, som danner luftbobler i bagværket. Grundlag for brød, boller, pølsehorn og fastelavnsboller. |
Lavash | Tyrkisk, ultratyndt fladbrød bagt i tandoor eller ovn. Bruges til wraps, dips eller som sprød snack. |
Makron | Småkage lavet af mandelmel eller kokosmel og sukker, bagt rund og let sprød yderside med blød midte. Serveres til jul og festligt bord. |
Muffin | Lille, sød kage bagt i portioner i muffinsforme. Varianter med bær, chokolade eller nødder. Serveres til kaffe, brunch og som snack. |
Mørdej | Smørholdig dej, der ikke hæver meget, velegnet til småkager, tærter og bunde. Sprød og let smuldrende konsistens. |
Panini | Grillet sandwich lavet af fladbrød eller ciabatta med fyld af ost, skinke eller grøntsager. Sprød og varm servering. |
Quiche | Fransk tærte med fyld af æg og fløde, ofte med bacon, ost eller spinat. Serveres lun eller kold som forret eller hovedret. |
Bagværk Krydsord på 7 bogstaver
Disse 10 ord på 7 bogstaver opfylder krydsord-ledetråden 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Brownie | Tung, intens chokoladekage bagt i firkantet form og skåret i firkanter. Fugtig midte, sprød top, populær som dessert og kaffekage. |
Chapati | Ugærhævet, flad indisk brød bagt på tawa. Luftig, med let sprøde pletter, serveres til karryretter og grøntsagsgryder. |
Cupcake | Miniatyrkage bagt i form og pyntet med farverig cremeglasur. Trendy bagværk til børnefødselsdage, bryllupper og ellers som festligt indslag. |
Filodej | Meget tynde, sirligt lagrede dejplader, der ved bagning bliver sprøde og gyldne. Bruges i bagværk som baklava og spanakopita. |
Lagkage | Festkage bestående af flere lag blødt sukkerbrød med flødeskum, frugt eller creme imellem. Traditionelt til fødselsdage, bryllupper og store fejringer. |
Marengs | Meget sprød og luftig kage lavet af æggehvider og sukker. Kan bages i former eller som små toppe, bruges også i pavlova og desserter. |
Pretzel | Tyskinspireret, saltet, knudebundet brød lavet af gærdej. Sprød skorpe, let sej midte. Også kendt som kringel i dansk kontekst. |
Roulade | Rullekage lavet af tyndt sukkerbrød med fyld som marmelade eller flødeskum. Skæres i skiver og serveres som dessert. |
Rugbrød | Mørkt, tæt og karakterfuldt brød bagt på rugmel og surdej eller bagepulver. Rig på fibre, traditionelt dansk, velegnet til pålæg som leverpostej, sild og ost. |
Småkage | Overordnet betegnelse for forskellige små, sprøde kager som vaniljekranse, pebernødder og fedtebrød. Serveres ved jul, kaffe og som snack. |
Bagværk Krydsord 8 bogstaver
Disse 12 ord på 8 bogstaver passer til krydsord-ledetråden 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Baguette | Langt, slankt fransk brød med sprød skorpe og luftig krumme. Suverænt til sandwich, panini, eller serveret varmt til hovedretter og salater. |
Ciabatta | Italiensk hvidt brød med tynd, sprød skorpe og store huller i krummen. Fremstillet af våd dej og bagt ved høj temperatur til let konsistens. |
Empanada | Latinsk inspireret dejfyldt halvmåneformet snack, bagt med kød-, ost- eller grøntsagsfyld. Serveres som street food og appetizer. |
Fladbrød | Meget tyndt, tørt brød uden hævemidler, ofte lavet af rug- eller bygmel. Traditionelt inventar i norske og danske køkkener som sideret. |
Focaccia | Fladt, italiensk brød krydret med olivenolie, rosmarin og salt. Sprød skorpe, luftig krumme. Velegnet til antipasti, sandwich eller som tilbehør til supper og salater. |
Foccacia | Gentagen fra tidligere, men indgår også som variant med oliven, rosmarin eller tomat. Fyldig, olieholdig og smagfuld. |
Grovbrød | Tæt og kraftigt brød med groft mel og ofte kerner. Mættende, fiberrigt og velegnet til stærkt pålæg som ost og pølse. |
Kagemand | Figurkage formet som en person, pyntet med glasur og slik. Også slang for en person, der opfører sig som midtpunkt eller et festligt indslag. |
Knækbrød | Tyndt, sprødt brød bagt på fuldkornsmel og frø. Rig på fibre, lang holdbarhed. Spises med smør, ost, pålæg eller som snacks med dip. |
Smørhorn | Snegl formet som horn, lavet af smørdej, fyldt med remonce eller chokolade. Sprød og smøragtig kaffebrødsklassiker. |
Tebirkes | Smørdejssnegl drysset med birkes, bagt sprød og gylden. Mildt sød og smørret, serveres til morgenmad eller som kaffebrød i bagerier. |
Tortilla | Flad, rund mexicansk pandekage bagt af majs- eller hvedemel. Brugt til tacos, burritos og wraps, spises som bagværk. |
Bagværk Krydsord på 9 bogstaver
Disse 9 ord på 9 bogstaver opfylder krydsord-ledetråden 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Croissant | Fransk, halvmåneformet wienerbrød med mange smørholdige lag. Sprød yderside, blød indre krumme. Morgenfavorit i mange lande, også Danmark. |
Fedtebrød | Sprød småkage af mørdej med tyk glasur af smør, flormelis og kakao. Smagfuld, med let konsistens og rig chokoladesmag. |
Grovbolle | Bolle med groft mel eller fuldkornsmel, ofte med kerner. Mere fyldig og fiberrig end hvedeboller. |
Hvedebrød | Lyst, blødt brød bagt på hvedemel og gær med fin krumme. Serveres ofte til morgenmad eller som sandwichbrød, let at skære i skiver og smørrebrød. |
Ostebolle | Lille bolle med revet ost på toppen eller indeni. Kombination af blød krumme og sprød, smeltet osteskorpe. |
Pølsehorn | Saltet bagværk hvor en pølse er viklet ind i gærdej eller butterdej. Populært som snack, madpakke eller til festlige børnearrangementer. |
Spandauer | Smørdejssnegl med cremet vaniljecreme i midten, drysset med perlesukker. Også kaldet studenterbrød i visse bagerier. |
Stangbrød | Langt, tyndt brød bagt på baguette-manér men ofte tykkere. Ideelt til flutes og større sandwich. |
Wienerdej | Også kaldet butterdej – lagdelt dej med smør, der giver sprød, let og flagnende struktur. Basis for wienerbrød og croissanter. |
Bagværk Krydsord 10 bogstaver
Følgende 10 ord med 10 bogstaver kan bruges i dit krydsord med 'Bagværk'.
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Citronmåne | Lang, smørholdig kage med intens citrontopping af glasur. Sød og syrlig samtidig, populær i danske bagerier og supermarkeder. |
Drømmekage | Blød, luftig kage med kokos-brun sukker-topping. Oprindeligt vestjysk specialitet, kendt fra bagningen i danske hjem og bagværker. |
Franskbrød | Lyst, luftigt brød inspireret af fransk baguette, men kortere og tykkere. Perfekt til klassisk dansk smørrebrød, toast eller som morgenbolle med syltetøj. |
Hotdogbrød | Langt, blødt brød til hotdogs. Let sødet, med sprød skorpe og blød krumme, særlig populært som street food-tilbehør. |
Kanelsnegl | Snegl af wiener- eller gærdej med et sødt kanel-sukkerfyld. Sprød på ydersiden, blød indeni. Klassisk kaffebrød til morgenbord eller eftermiddagshygge. |
Rosinbolle | Sød bolle med tørrede rosiner i dejen. Populær til børns madpakker, morgenbord og som snack til eftermiddagskaffen. |
Rundstykke | Lignende bolle, men ofte større og lidt fladere. Populær til morgenmadsbordet i Danmark, skæres midt over og smøres med smør eller pålæg. |
Skolebolle | Blød bolle med vaniljecreme i midten og kokos på toppen. Klassisk børnefavorit til skolekirke og kaffebord. |
Sukkerbrød | Let, luftig kagebund med smag af vanilje og sukker. Klassisk anvendt som lag i lagkager med flødeskum og bær. |
Wienerbrød | Flere lag sprød, smørholdig dej fra Wiener-traditionen, ofte fyldt med remonce, kanel eller creme. Dansk nationalsymbol for kaffebrød. |
Bagværk Krydsord over 10 bogstaver
Vi har fundet disse 14 ord med mere end 10 bogstaver, der kan bruges i et krydsord med ledetråden 'Bagværk':
Ord | Beskrivelse |
---|---|
Grahamsbrød | Halvblødt brød bagt på groft grahamsmel. Næringsrigt, kornet tekstur og let nøddesmag. Velegnet til madpakke, som mættende basis i kost med fuldkorn. |
Kokosmakron | Sød småkage af kokosmel, sukker og æg. Let sej konsistens med gylden overflade, typisk hjemmelavet eller købt til jul. |
Surdejsbrød | Gærfrit brød hævet med surdej over flere timer. Let syrlig smag, sej krumme og sprød skorpe. Populært i bagerier og hjemmebag for karakter og dybde. |
Gulerodskage | Svært fugtig kage med revet gulerod, krydderier og ofte toppet med flødeoste-glasur. Populær til kaffebord, brunch eller som sundere kagevariation. |
Fuldkornsbrød | Sundt bagværk med hele kornkerner og fuldkornsmel. Tæt krumme, fiberrigt, ofte med kerner som græskar, solsikke og hørfrø. Godt til både sødt og salt pålæg. |
Gulerodsbolle | Små, saftige boller med revet gulerod i dejen for ekstra sødme og saftighed. Sundere alternativ til klassiske boller. |
Hindbærsnitte | Rektangulært småkagebagværk med to lag mørdej, hindbærsyltetøj imellem og glasur på toppen. Sprød og sød, klassisk kaffekage i Danmark. |
Napoleonskage | Wienerbrød med tynde butterdejslag og et fyld af creme, glasur og marcipan. Rig på smag, serveres til kaffe og finere sammenkomster. |
Stenalderbrød | Glutenfrit, lavkarbo-brød uden mel, typisk med æg, mandelmel og frø. Hæver kraftigt, sprødt ydre og saftig krumme. Populært i moderne paleo- og keto-dieter. |
Hamburgerbolle | Rund bolle med sesamfrø på toppen, blød og lidt sødlig. Designet til at indeholde bøf, salat og dressing. |
Painauchocolat | Fransk wienerbrød fyldt med mørk chokolade, bagt sprød udenpå og blød indeni. Kendt som chocolatine i sydlige Frankrig. |
Fastelavnsbolle | Blødt, sødt wienerbrød med fyld af remonce, creme eller vanilje og flormelis på toppen. Spises traditionelt til fastelavn med flødeskum. |
Kærnemælksbolle | Bolle bagt med kærnemælk for ekstra syrlighed og blød krumme. Lækker, let syrlig smag, god til morgenmad eller brunch. |
Dobbeltrundstykke | To rundstykker bagt sammen, ofte let fladtrykte i midten. Praktisk til madpakke og varieret pålægssammensætning. |
Tak fordi du fulgte med til slutningen af vores store liste med hele 71 bud på “bagværk” til dit krydsord. Vi håber, at du har fundet lige præcis dét ord eller den løsning, der passer til dine bogstaver og din krydsordsgåde.
Skulle du stadig mangle inspiration eller lyst til at udfordre dig selv med flere sjove og udfordrende krydsord, så er du altid velkommen tilbage her på Kryds.dk. Vi opdaterer løbende vores lister og samlinger, så du kan holde hjernen i gang og samlingen af gode løsninger frisk.
Vil du dykke endnu dybere i krydsordjunglen, kan du klikke dig videre til vores kategori for krydsordsløsninger eller besøge vores forside for at se de seneste indlæg og tips. Held og lykke med dine næste krydsord!